Alles klopt

Het was een gekke week. Hardlooptechnisch rustig aan, vanwege de 101km. Een avond bij Runner’s World, waar ik deze blog over hardloopblogs voorlas en vol energie weer naar huis ging; niet in de laatste plaats dankzij het enthousiasme van alle bloggers en Susan Kuijken. Intussen nog even jarig en wat emotionele incontinentie, natuurlijk de #DeRandvanhetLand-plicht die weer riep en tot slot Dolf Jansen die me muisstil kreeg net voordat ik met m’n mannetjes op de bank voor de zoveelste keer Lilo & Stitch ging kijken. Alles klopte, en bijna alles komt goed…

Alles klopte aan de etappe van gisteren. Van Klazienaveen/Zwartemeer naar Coevorden. Een gezellige heenreis met Timo. Een erg mooi natuurgebied waar we vliegend doorheen gingen. Afzien op een eindeloze provinciale weg. En uiteindelijk tussen de ja-knikkers door en langs een riviertje terug naar een verrassend mooi stadje; Coevorden. Als alle etappes op de rand van het land er zo uitzagen zou het wellicht saai worden maar wel verdraaid perfect saai.

Alles klopt ook aan deze gesproken column van hardloper Dolf. Lees of luister ‘m. Je voelt jezelf wandelen. Of rennen, langs de branding. Je voelt weer dat gevoel van vroeger. Van je familie, de veiligheid, het plezier. Zelfs de verplichte gezelligheid voel je. Want je had er natuurlijk lang niet altijd zin in, met z’n allen naar het bos of strand en vredig aan de pannenkoek. Maar dan die twist in de column. Dolf hoopt gelukkig nog steeds dat alles goed komt.

En dan nog Lilo & Stitch. Alles klopt aan die film. Hawaii. Elvis-muziek. Een boos buitenaards wezen dat toch lief blijkt te zijn. Een wezentje op de vlucht, dat met open armen ontvangen wordt door een ondeugend meisje. Een sausje Disney. Wat drama. Wat levenslessen en Ohana. En natuurlijk, alles komt goed. Soms wou ik dat Walt het ego van Kanye West of Donald Trump had gehad. Natuurlijk, ‘met woorden zonder daden’ wordt het geen betere wereld. Maar we moeten ergens beginnen. Misschien wel met Dolf 2020.

Deze blogpost is onderdeel van #DeRandvanhetLand; een hardloopproject waarbij ik samen met anderen een jaar lang rennend de grenzen verken van ons land, en van onszelf… Meer over het hoe en waarom van #DeRandvanhetLand lees je hier, alle verslagen via de homepage.

2 gedachtes over “Alles klopt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s