Zeg je De Lutte….

Er zijn van die plekken die je ‘ergens’ van kent. Zeg je bijvoorbeeld De Lutte, zeg ik Ajax. En het was dan ook niet geheel toevallig dat Timo en ik vandaag onze #DeRandvanhetLand-etappe begonnen vanaf het veld bij SV De Lutte waar Ajax een training afwerkte. Even kijken of aankopen Heitinga, Dijks en Gudelj scherp zijn. Foto’s maken voor de mannetjes thuis, van Milik en Klaassen. En een ‘startfoto’ met op de achtergrond Frank de Boer. En toen snel op pad!

Het pad was een paar weken geleden al vastgesteld maar gisteravond onverwachts omgegooid. Dankzij Burgemeester Sijbom. Op Radio 2 hoorde ik hem tijdens ‘De Heer ontwaakt’ vorige week zo enthousiast vertellen over De Lutte en Losser, dat ik ‘m gisteravond eens ging opzoeken op Twitter. Hij bleek erg actief en reageerde ook meteen met mooie tips toen ik hem een bericht stuurde.

Op basis van de tips van Burgemeester Sijbom legde ik de route om, zonder daarbij ‘grenskilometers’ te verliezen. Een mooi pad langs de Dinkel, een klooster, nog wat natuurgebieden en het Lagapad met z’n ‘poal tot poal‘-grenspalenroute kwamen erbij. Samen met de bijzondere plekken die ik gevonden had dankzij m’n voorbereiding, (waarvan het drielandenpunt en het Aamsveen de hoogtepunten waren) werd het een erg fraaie route. Foto’s zie je hier, de timelaps hier.

Na de finish in Enschede en de terugrit naar De Lutte volgde zoals altijd de uitsmijter. Terwijl Ajax een paar honderd meter verderop een krachttraining afwerkte, aten wij krachtvoer en brachten het vochtgehalte op niveau. Hoewel alle restaurants, hotels & toeristische plekken in De Lutte en omgeving goede zaken lijken te doen, straalde alles rust uit. En vriendelijkheid. Een betere plek om bij te komen na sportief geweld, is er niet.

Zeg je De Lutte, dan zeg ik nog steeds Ajax. Maar ik zeg ook gastvrijheid, een Twitterende burgemeester en een fraai groen gebied waar je eindeloos op de grens kunt rennen, wandelen of fietsen. Ik kom er graag weer, in december, bij Coevorden – De Lutte. Ik heb zo’n vermoeden dat ik dan na 85km rennen wel toe ben aan nog zo’n Twents biertje en een avondje hangen in die fijne stoelen bij de open haard


Dit verslag maakt onderdeel uit van #DeRandvanhetLand; een hardlooproute op de volledige grens van Nederland, met zowel België en Duitsland als het water. Meer lees je hier, alle verslagen op de homepage.

Een gedachte over “Zeg je De Lutte….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s